Steeds groter aandeel zonne-energie in Nederland

In 2018 zijn er meer dan 4,5 miljoen nieuwe zonnepanelen geplaatst in Nederland. Het totale vermogen steeg daarmee van 2,9 gigawatt naar 4,2 gigawatt. Niet alleen consumenten kiezen steeds vaker voor zonnepanelen, maar ook bedrijven kiezen steeds vaker voor deze duurzame oplossing.

Dat blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research.

2017

In 2017 zijn er 3,1 miljoen zonnepanelen geplaatst in Nederland. Dit zorgde samen voor een vermogen van 853 megawatt. In datzelfde jaar kwam bijna twee procent van het totale stroomverbruik voort uit zonnepanelen.

2018

In 2018 was de groei vooral te zien bij bedrijven. Steeds meer bedrijven kiezen namelijk voor zonnepanelen. Het percentage van geplaatste zonnepanelen onder bedrijven steeg met maar liefst 20 procent.

Dutch New Energy Research

Rolf Heynen, de directeur van Dutch New Energy Research, legt uit dat de groei van zonne-energie te danken is aan de flinke kostendaling. Zonnepanelen worden namelijk steeds goedkoper én efficiënter. Dat maakt dit ook een goed moment om te investeren in de technologie. Dat geldt dus niet alleen voor bedrijven, maar ook voor consumenten.

Groei zal in de komende jaren doorzetten

Volgens de directeur van het onderzoeksbureau zal de groei zich in de aankomende jaren ook blijven ontwikkelen. Er worden namelijk volop nieuwe woningen gebouwd en voor deze woningen zijn zonnepanelen ook erg interessant. Ook woningcorporaties zijn flink aan het verduurzamen. Steeds meer huurwoningen zijn eveneens voorzien van zonnepanelen.

Overweegt u zonnepanelen aan te schaffen?

Overweegt u ook zonnepanelen aan te schaffen? Het is nu een goed moment om hierin te investeren. De gemiddelde terugverdientijd is zeven jaar en daarmee verdient u het vanzelf weer terug.

Second opinion?

Wilt u gewoon weten welke mogelijkheden er zijn om een duurzame investering te doen in zonnepanelen of wilt u een second opinion op een reeds uitgebrachtte offerte(s) van een andere partij(en)? Wij brengen graag een eerlijk en doordacht advies uit.

Waar wacht u nog op?

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.