Veel AOW’ers hebben moeite met de hoge energierekening

Veel AOW’ers hebben moeite met de hoge energierekening. Maar ook degenen met een klein aanvullend pensioen hebben het niet makkeijk. Elke AOW’er ontvangt maandelijks € 1.146,- per maand. Dat ligt net iets boven de grens van een bijstandsuitkering. Aangezien consumenten met een AOW en pensioen niet meer hoeven te werken zijn ze vaker thuis. En dat brengt een hogere energie rekening met zich mee. Degenen die werken verbruiken overdag immers geen stroom en gas.

We betalen honderden euro’s extra voor de vaste lasten

De energierekening blijft maar stijgen met als gevolg een verhoging van circa € 350,- per jaar. Dat is ontzettend veel geld wat velen gewoon niet kunnen missen. Alle vaste lasten worden duurder. En dan spreken we niet alleen over de energierekening. De zorgverzekering is ook duurder geworden. En velen krijgen te maken met een jaarlijkse huurverhoging en de duurdere boodschappen. Al met al kost het een AOW’er dus meer dan alleen de € 350,- voor de energiekosten.

AOW’ers hebben moeite met hoge energierekening want er blijft amper iets over

De overheid heeft onlangs toegegeven dat hun berekeningen niet strookten met de werkelijkheid. Toch blijven ze volhouden dat elke consument er in 2019 op vooruit gaat. En aangezien een AOW’er niet meer werkt is er ook geen mogelijkheid om te sparen. Want de lasten zijn al zo hoog. Niet iedereen heeft de luxe in een goed geïsoleerde woning te wonen. Dus als de isolatie in de woning ook nog eens slecht is dan stijgen de stookkosten. Vaak hebben ouderen ook meer zorg nodig in verband met een slechte gezondheid. Dat betekent dus ook meer zorgkosten.

Breng zoveel mogelijk aanpassingen aan: energie besparen

Het advies is dan ook hoe mager dat ook mag zijn: energie besparen. Kleine aanpassingen kunnen de energierekening verlagen. Creëer extra warmte met dekens en een warm vest en sokken. Zo hoeft de verwarming ook niet heel hoog gezet te worden. Zet uw verwarming enkel aan in de woonkamer. Zet dan de overige verwarming in andere ruimtes uit. Dit scheelt weer in de gaskosten. Waar u ook op gas kunt besparen is het minimaliseren van uw douchegedrag. Breng de douchebeurt terug naar vijf minuten. U kunt dan op jaarbasis zo’n € 150,-besparen op gas.

Besparen is bijna altijd mogelijk!

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.