Banken zijn positief over verduurzamingsfonds

Nederlandse banken zijn overwegend positief over het zogenoemde warmtefonds, dat burgers moet helpen hun woning verder te verduurzamen. Mensen die niet gemakkelijk een gewone lening kunnen afsluiten, kunnen hiermee toch financiering krijgen voor bijvoorbeeld extra isolatie of de aankoop van zonnepanelen.

Het fonds vloeit voort uit het Klimaatakkoord en moet worden gevuld met geld van de overheid en private partijen.

Huiseigenaren die het zelf niet kunnen betalen, kunnen met behulp van dit fonds een bedrag van maximaal 25.000 euro lenen.

Dat het hierbij om een hypothecaire lening gaat, vindt de De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) minder positief. “Huiseigenaren komen door een extra hypothecaire lening in het nauw. Het kan bijvoorbeeld nadelig uitpakken als zij hun bestaande hypotheek willen overzetten naar een andere aanbieder”, aldus een woordvoerder.

De NVB pleit er dan ook voor om een lening zonder hypothecaire dekking te verstrekken. Zo’n lening is flexibeler, en kan sneller worden terugbetaald.

Overweegt u ook om uw huis te verduurzamen?
Het is nu een goed moment om hierin te investeren. De gemiddelde terugverdientijd van bijvoorbeeld zonnepanelen is zes jaar en daarmee verdient u het vanzelf weer terug.

Second opinion?

Wilt u gewoon weten welke mogelijkheden er zijn om een duurzame investering te doen in bijvoorbeeld zonnepanelen of wilt u een second opinion op een reeds uitgebrachte offerte(s) van een andere partij(en)? Wij brengen graag een eerlijk en doordacht advies uit.

Waar wacht u nog op?

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 – 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.