110 zonnepanelen op 7 daken in Ouderkerk aan de Amstel

In opdracht van zeven van onze particuliere klanten in één straat in het mooie Ouderkerk aan de Amstel (NH), hebben wij 110 mono zonnepanelen met optimizers geplaatst op de de platte en schuine daken van hun gezinswoningen.

Doordat de zonnepanelen gedeeltelijk op het zuiden en gedeeltelijk op oost-west gericht staan en omdat sommige zonnepanelen  in de schaduw  liggen hebben wij geadviseerd om gebruik te maken van zogenaamde optimizers van het merk GNE met 25 jaar product garantie.

Een Optimizer zorgt ervoor dat de zonnepanelen afzonderlijk van elkaar werken. Levert een zonnepaneel niet de gewenste minimum opbrengst op, door bijvoorbeeld schaduw, dan zorgt een optimizer dat dit niet ten koste gaat van de opbrengst van de rest van de zonnepanelen. Zo haalt u uit elk paneel de maximale opbrengst.

Met alleen een centrale omvormer zou de kWh opbrengst met verschillende ligging en schaduw op de zonnepanelen lager zijn.

Wij zijn trots dat wij dit mooie project hebben mogen uitvoeren.

Eén kWh kost, inclusief energiebelasting en BTW, ongeveer € 0,215.
De besparing die deze klanten gemiddeld kunnen realiseren ligt ongeveer tussen de € 770,- en € 1.085,- * per jaar.

*Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) d.d. 01-01-2020

De toepassingsmogelijkheden van zonnepanelen zijn divers: ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op een schuin of plat dak, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

MSG Energie voert opdrachten uit in heel Nederland.
Wij steken al onze energie in een goed advies.

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.