Ook in Hollandsche Rading (UT) hebben wij 43 zonnepanelen geplaatst

In opdracht van één van onze klein zakelijke klanten uit Hollandsche Rading (UT) hebben wij 43 mono zonnepanelen geplaatst op het platte dak van hun bedrijfspand.

Doordat de zonnepanelen niet geheel op het zuiden gericht staan en klant met schaduwval te maken heeft hebben wij geadviseerd om gebruik te maken van zogenaamde optimizers van het merk GNE met 25 jaar product garantie.

Een Optimizer zorgt ervoor dat de zonnepanelen afzonderlijk van elkaar werken. Levert een zonnepaneel niet de gewenste minimum opbrengst op, door bijvoorbeeld schaduw, dan zorgt een optimizer dat dit niet ten koste gaat van de opbrengst van de rest van de zonnepanelen. Zo haalt u uit elk paneel de maximale opbrengst.

Met alleen een centrale omvormer zou de kWh opbrengst met schaduw op de zonnepanelen lager zijn.

Wij zijn wederom erg trots dat wij dit mooie project hebben mogen uitvoeren.

Eén kWh kost deze klant, inclusief energiebelasting en BTW, ongeveer € 0,20 cent.  De besparing die deze klant gemiddeld kan realiseren is ongeveer € 2.300,-* per jaar!

*Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) d.d. 01-01-2019

De toepassingsmogelijkheden van zonnepanelen zijn divers: ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op een schuin of plat dak, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

MSG Energie voert opdrachten uit in heel Nederland.
Wij steken al onze energie in een goed advies.

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.