Hogere energie-opbrengst met ‘slimme omvormer’

In opdracht van één van onze klanten in Apeldoorn hebben wij 5 nieuwe zonnepanelen geplaatst op het dak van de eengezinswoning. Het reeds aanwezige zonnepanelensysteem hebben we geüpdatet. Om maximaal rendement te kunnen halen uit de zonnepanelen, hebben wij de klant geadviseerd gebruik te maken van zogeheten ‘omvormers’ van het merk Mastervolt. Deze omvormers zijn uitgerust met een speciale MPP-tracker (Maximum Power Point) en het doordachte Mastervolt IntelliConcept. Doordat de MPP-tracker zich voortdurend aanpast aan het stralingsniveau, kan 5 tot 10% extra energie-opbrengst gerealiseerd worden.

Eén kWh kost, inclusief energiebelasting en BTW, ongeveer € 0,21. De besparing die deze klant gemiddeld kan realiseren is ongeveer € 575,-* per jaar!

*Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) d.d. 01-01-2017

De toepassingsmogelijkheden van zonnepanelen zijn divers: ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op een schuin of plat dak, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

MSG Energie voert opdrachten uit in heel Nederland.
Wij steken al onze energie in een goed advies.

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.