In Gendringen wederom een mooi project!

In opdracht van één van onze particuliere klanten uit het mooie dorp Gendringen (GLD) hebben wij 12 Glas-Glas mono zonnepanelen geplaatst op het schuine van hun gezinswoning.
Deze zonnepanelen hebben een product garantie van 15 jaar en een opbrengst garantie van 30 jaar.

Doordat de zonnepanelen op Zuid Zuid West gericht staan en er soms schaduw valt, hebben wij geadviseerd om gebruik te maken van zogenaamde micro omvormers van het merk Envertech met 25 jaar product garantie.

Een micro omvormer is een kleine omvormer welke onder het zonnepaneel wordt geinstalleerd en het zonnepaneel per stuk laat werken. De zonnepanelen worden rechtstreeks aangesloten op het stroom netwerk van de woning en niet op een centrale omvormer. Elk zonnepaneel heeft namelijk zijn eigen ”kleine” omvormer en werkt ook individueel van elkaar. Eventuele schaduw heeft minder invloed op de werking van het zonnepaneel door het toepassen van micro omvormers.

Weer een tevreden klant! Met dank voor de opdracht!

Eén kWh kost deze klant, inclusief energiebelasting en BTW, ongeveer € 0,215 cent.  De besparing die deze klant gemiddeld kan realiseren is ongeveer € 650,- per jaar!

*Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) d.d. 01-01-2019

De toepassingsmogelijkheden van zonnepanelen zijn divers: ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op een schuin of plat dak, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

MSG Energie voert opdrachten uit in heel Nederland.
Wij steken al onze energie in een goed advies.

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.