Zonnepanelen geplaatst in ‘landscape’

In opdracht van één van onze klanten in Apeldoorn, hebben wij naast een grotere zonnepanelen installatie, twee extra zonnepanelen geplaatst op het kleine, platte dak van de naast de woning gelegen schuur. Om maximaal rendement te kunnen behalen, hebben wij  de twee panelen in ‘landscape’ boven elkaar geplaatst op een zelfdragende constructie. Boren of het vastzetten van de constructie aan het dak is hierdoor niet nodig. We hebben daarnaast gebruik gemaakt van een Mastervolt omvormer, die rechtstreeks, zonder verdere installatiewerkzaamheden, aangesloten kan worden op een bestaande wandcontactdoos.

Eén kWh kost, inclusief energiebelasting en BTW, ongeveer € 0,21. De besparing die deze klant gemiddeld kan realiseren is ongeveer € 110,-* per jaar!

*Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) d.d. 01-01-2018

De toepassingsmogelijkheden van zonnepanelen zijn divers: ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op een schuin of plat dak, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

MSG Energie voert opdrachten uit in heel Nederland.
Wij steken al onze energie in een goed advies.

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.