Hoog rendement met Micro omvormers

Bij een van onze particuliere klanten in Epe hebben wij 15 zonnepanelen geplaatst op het platte dak van de woning.

Omdat sommige zonnepanelen in de schaduw kunnen komen te liggen hebben wij gebruik gemaakt van zogenaamde micro omvormers met 25 jaar product garantie. Micro omvormers zorgen voor een optimale kWh opbrengst omdat elk zonnepaneel apart kan werken.

Met een centrale omvormer zou de kWh opbrengst met schaduw op de zonnepanelen veel lager zijn. De zonnepanelen zijn op een zelfdragende constructie geplaatst. Boren of het vastzetten van deze constructie aan het dak is hierdoor niet nodig: de constructie is zwaar genoeg om zelfstandig op het platte dak te kunnen blijven staan.

Wij hebben gelijk een buiten wandcontactdoos geinstalleerd. Wederom een tevreden klant!

Eén kWh kost, inclusief energiebelasting en BTW, ongeveer € 0,215. De besparing die deze klant gemiddeld kan realiseren is gemiddeld ongeveer € 850,-* per jaar!

*Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) d.d. 01-01-2020

De toepassingsmogelijkheden van zonnepanelen zijn divers: ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op een schuin of plat dak, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

MSG Energie voert opdrachten uit in heel Nederland.
Wij steken al onze energie in een goed advies.

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.