Zonnepanelen in de tuin

Heeft u geen direct zonlicht of vindt u het vanuit esthetisch oogpunt onwenselijk om zonnepanelen op uw dak te hebben? Dan is het goed om te weten dat profiteren van zonne-energie ook mogelijk is wanneer uw dak in de schaduw ligt, niet op het zuiden is gericht, of wanneer u om wat voor reden dan ook geen zonnepanelen op uw dak wilt.

In opdracht van een van onze klanten uit Wenum Wiesel (nabij Apeldoorn) hebben we een zelfontwikkelde vrije opstelling van 12 zonnepanelen in de tuin gerealiseerd. Door de zonnepanelen rechtstreeks op het zuiden te situeren, kan een optimaal rendement worden behaald.

Eén kWh kost, inclusief energiebelasting en BTW, ongeveer € 0,215. De besparing die deze klant gemiddeld kan realiseren is ongeveer € 635,-* per jaar!

*Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 01-01-2020

De toepassingsmogelijkheden van zonnepanelen zijn divers: ze kunnen op verschillende manieren worden geplaatst op een schuin of plat dak, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

MSG Energie voert opdrachten uit in heel Nederland.
Wij steken al onze energie in een goed advies.

 

Bent u benieuwd wat er precies mogelijk is in uw  situatie? Bel dan met 053 - 478 73 10 of stuur een mail naar info@msg-energie.nl.
Wij vertellen u er graag meer over.